Raidho Acoustics D-1 Hangfal

Raidho Acoustics D-1 Hangfal

Raidho Acoustics D-1 Hangfal

raidho hangfal

A Raidho Acoustic D-1 kétutas hangszóró, 200 x 370 x 360 mm és 12,5 kg-osak, mindkettő egy második rendelésű crossover 3 kHz-es, hátsó nyílás, szalagmagassugárzó és 115 mm-es "gyémánt" / mélysugárzóval. Ez utóbbi átmérője a kúp nélkül. A hangszórók nagyon szépek, nagyon szilárdan építettek, egy sajátos Raidho élvonalbeli gyémánt technológiájú mélysugárzóval, ilyet pedig először ebben a modellben használtak.

A Diamond már régóta ismert és elismert. A magassugárzó és a mély/közép sugárzó páratlan merevséggel és kopásállósággal rendelkezik. A hangszóró kulcsa a gyémánt keménysége, amely páratlan merevséget biztosít. A Raidho gyémánt 140-szer nehezebb, mint a kerámia, amit sok gyártó már jóval jobb anyagnak tart, mint a papírt.

Az egyes kúpokra alkalmazott tiszta gyémánt mennyisége megegyezik az 1,5 karátos [azaz 0,3 g - Ed] értékkel. A kúp alapja egy szendvics, mely egy vékony alumínium magból áll, szinterezett kerámiákkal mindkét oldalon. Az utolsó gyémántréteg hozzáadásával mindkét oldalon az első kúpos rezonanciát egy nagyon magas, 12,5 kHz-es, 20 kHz-et meghaladóan megemelik.

A Raidho egy egyedi magassugárzóval is rendelkezik. A gyártó meglehetősen nagy FTT75-30-8 kvázi szalagot használ a csillapítás biztosításához. Tartalmaz egy neodímium mágneses tömböt ultra-vékony, 0,02 g alumínium membrán táplálására. A középső / mélysugárzó felfelé van behúzva, hogy jobban illeszkedjen a fázisbeállításhoz a magassugárzóval. A vastag alumínium elülső és hátsó panelek biztosítják a megfelelő szekrény merevségét. A D-1-ek szintén jól néznek ki (6.950 PLN / pr). Ezek nem túl nehezek, de jól átgondolták. Különleges figyelmet fordítottak arra, hogy maximálisan hatékony hangszóró-elszigeteltséget biztosítsanak. A doboz nem közvetlenül a felső lemezen ül, a fém golyóscsapágyakkal ellátott kis tárcsákon keresztül leválik az állványról.

A nehéz hangsugárzó kábelek használata, mint a Tara Labs Omega Onyx, problémát jelenthet. A szétkapcsolás az állványoknál némi játékkal ez megoldahtó. Ha a hangszóró hátulján súlyt helyezünk el, például pár könyvet, az egész szerelvény visszahúzódik az elülső megvilágítására, ez által pedig ideális lesz.